neděle 20. května 2012

Dojmy z veletrhu Svět knihy 2012

Tak nám skončil Svět knihy 2012. Byl jsem na něm poprvé a hned v roli prodávajícího, jak již bylo zmíněno v jednom z předchozích článků. A moje dojmy?
1.) Abych se přiznal čekal jsem možná i víc lidí. Nějak mě všichni utvrzovali, že jsou to davy, masy, plynoucí řeka atd. Nedá se říct, že by přišlo málo návštěvíků, ale že by bylo narváno "až po strop" to si nemyslím. Možná i tím, že jsme měli stánek spíše na konci celého křídla a tam bylo celkem volněji. Chvílemi jsem se pohyboval i ve středu celého komplexu výstaviště, ale nijak hrozné mi to nepřišlo.
2.) Jedná se určitě o dobrou prezentaci podniku. Lidem se dostane do podvědomí, že nějaký Antikvariát Beneš z Plzně vůbec existuje. A pak taky rozdáte spoustu kontaktů a doufáte, že se v dobré obrátí :-)
3.) Co bylo nesnesitelné? Vedro! V levém křídle, které je pod plachtou bylo opravdu nesnesitelně už od rána (snad kromě čtvrtka).
4.) Jinak účast na veletrhu z řad vystavujících byla opravdu hojná. Spousta nakladatelství malých i velkých, jak plochou stánku, tak třeba významem. Některé prezentace mi přišly až megalomanské - viz. Albatros, který měl opravdu obrovskou prodejní plochu a navíc ještě kavárnu a autorský sál.
K vidění jsou různá raritní vydání knih, autorská čtení nebo třeba spousta podpisových akcí.
5.) Nespornou výhodou této akce je jistě i fakt, že máte možnost potkat se se spoustou známých lidí. Já jsem viděl Ivana Krause, Jana Potměšila, Romana Vaňka - velmi milý pán, Jiřího Gruntoráda a spoustu dalších.

Ze Světa knihy nejsem ani vyloženě nadšen ani zklamán.Je pro mě místem, kde potkám staré přátele, které jsem již dlouho neviděl, firma si udělá nové kontakty a já se mohu něčemu novému přiučit v našem řemeslu :-)



Náš stánek těsně před zahájením.

Žádné komentáře:

Okomentovat